top of page

ANTONIETTA PINKSTER, MEDIATOR & ADVOCAAT

Mr A.P.L. Pinkster, (Antonietta)

Ons advocatenkantoor bestaat is sinds 1977 en is gevestigd  in Amsterdam Noord. Na mijn studie Nederlands Recht ben ik  er in 1978 als advocaat begonnen. In de loop der jaren heb ik uitgebreide kennis opgedaan van het familierecht, het arbeidsrecht, het sociaal verzekeringsrecht en het strafrecht.
Sinds 2006 ben ik tevens mediator. De keuze voor het mediatorschap als tweede beroep is ingegeven door de praktijkervaring dat een rechtszaak niet altijd een duurzame oplossing brengt, zelfs niet als het resultaat voor de cliënt gunstig is.


Mediation is een goede manier om een conflict te beslechten als je nog verder wilt met elkaar, of juist als je prettig uit elkaar wilt gaan. Het helpt je er samen goed uit te komen, of dat nu in de relatiesfeer is, in de werksfeer, in een zakelijk geschil of in een ander geschil waar de emotie aan de oppervlakte kan komen, bijvoorbeeld bij letselschade. Een bijzondere vorm is Mediation in Strafzaken, waarin verdachte en aangever onder begeleiding het gesprek aan gaan in een strafzaak.

In mijn beide beroepen houd ik mijn kennis en kunde goed bij, ik vind kwaliteit belangrijk. Ik ben MfN-registermediator, dat betekent dat ik voldoe aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Mediators, waardoor ik o.a. voor overheidsinstanties mag mediaten. Daarnaast ben ik rechtbankmediator, specialist mediator in strafzaken  en specialist mediator in arbeidszaken.

 

Verder spreek ik vloeiend Italiaans en Engels, zodat een mediation in een van die talen zonder hulp van een tolk kan plaatsvinden. Mijn ervaring is dat dit de gesprekskwaliteit ten goede komt. 

 

Behalve als mediator ben ik ook beschikbaar als gespreksbegeleider.

Op mijn mediations is het MfN-mediationreglement 2020 van toepassing, dat u hier kunt lezen samen met de andere toepasselijke regels.

An_30.jpg
  • LinkedIn
MfN_Registermediator_72dpi.jpg
bottom of page